Hormonen uit balans schudden niet alleen je gemoedstoestand door elkaar. Je krijgt ook vervelende lichamelijke reacties, zoals haaruitval. Het kan elke vrouw overkomen. Op elke leeftijd.
Tijd om de gêne hierrond te doorprikken. We sommen de oorzaken voor je op en geven aan hoe je het vlotst terug een volle haardos krijgt. Zonder je in bochten te moeten wringen om je haarverlies te verdoezelen.
Waarom valt mijn haar eigenlijk uit?
Het is goed om te begrijpen wat je haaruitval veroorzaakt. Vaak zijn hormonen de boosdoener. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende hormonale triggers voor haarverlies bij vrouwen.
1. De overgang
De menopauze. Alsof opvliegers en stemmingswisselingen nog niet genoeg zijn, krijgt ook je haar het zwaar te verduren. Tijdens de overgang dalen de oestrogeenspiegels in snel tempo. Daar houdt jouw haar niet van. Dit type haarverlies wordt ook wel chronisch telogeen effluvium genoemd. Een mond vol, maar eenvoudig gezegd betekent het dat je haar in een rustfase belandt en uitvalt.
2. Zwangerschap en daarna
Tijdens de zwangerschap stralen veel vrouwen als nooit tevoren. En hun haar straalt met hen mee. De verhoogde oestrogeenspiegels zorgen ervoor dat je haar dikker en voller wordt. Maar helaas. Na de bevalling dalen deze spiegels weer flink. Wat volgt is vaak tijdelijk haarverlies. Deze hormonale rollercoaster hoort erbij. Toch is het een frustrerende ervaring voor veel nieuwe moeders. Bovendien keert niet bij iedereen die volle haardos van voordien terug.
3. PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom)
PCOS is een hormonale aandoening die het leven van veel vrouwen behoorlijk op z’n kop zet. Eén van de symptomen van PCOS is verhoogde aanmaak van mannelijke hormonen met een dubbel ongewenst effect: ongewenste haargroei waar je het niet wil én haaruitval op je hoofd.
4. Schildklieraandoeningen
Je schildklier mag dan klein zijn. Het is een ontzettend belangrijk orgaan voor je hormonenhuishouding. Zowel een overactieve als een onderactieve schildklier gooien die dooreen, met haaruitval als vaak voorkomend gevolg.
5. Anticonceptie
Veel vrouwen gebruiken anticonceptie zonder erbij stil te staan dat het invloed heeft op de hormonen. En ja, soms zelfs op hun haar. Dus als je plots merkt dat je meer haren in de douchegoot tegenkomt, dan kan dat wel eens aan je pil liggen.
6. Stress
Niet alleen voor je geest is stress een zware belasting. Ook je lichaam lijdt er onder. Chronische stress kan je hormonenbalans verstoren. En dus ook haaruitval veroorzaken.
Wat kan je aan je haarverlies doen?
Het klinkt allemaal misschien wat somber, maar gelukkig is er hoop. De 100% natuurlijke haartoppers van LiLBHair zijn er om jouw haarproblemen op een elegante manier op te lossen. Deze haartoppers zijn gemaakt van echt haar. Ze zijn ontwikkeld om er volledig natuurlijk uit te zien, zonder dat iemand doorheeft dat je iets draagt. Ze bieden een oplossing zonder chemische behandelingen of dure therapieën. Gewoon een instant volume-boost en de volle look waar je terug naar verlangt.
Met LiLBHair loop je er weer stralend en vol vertrouwen bij, zelfs als je hormonen een spelletje met je haar spelen. Hormonen mogen dan onvoorspelbaar zijn, jouw uitstraling blijft altijd vol charme en kracht.
Wil je zelf het effect van de LiLBHair haartopper zien? Boek nu je afspraak voor een pasmoment.